Wat zijn de verschillende soorten infraroodpanelen?

verschillende soorten infraroodpanelen

Er zijn een aantal verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar, waaronder koolstofvezelpanelen, spiegelpanelen en zelfs panelen met gedrukte afbeeldingen erop. Ongeacht het type dat u kiest, ze werken echter allemaal op dezelfde manier om stralingswarmte door uw hele huis te leveren. Dit type verwarming is niet alleen efficiënt, maar verspilt ook geen energie door de lucht te verwarmen zoals bij andere verwarmingsmethoden. In plaats daarvan worden de infraroodstralen geabsorbeerd door objecten en mensen in uw huis, die deze warmte vervolgens opnieuw de kamer in kunnen stralen, waardoor deze effectief op moleculair niveau wordt verwarmd.

Als gevolg hiervan kunnen infraroodpanelen vaak goedkoper in gebruik zijn dan andere vormen van verwarming. Ze hebben geen bewegende delen, wat de bedrijfskosten nog verder verlaagt. Deze panelen vergen ook weinig onderhoud en zullen niet verslijten, waardoor de kosten op de lange termijn nog verder worden verlaagd. Infraroodpanelen kunnen in een breed scala aan gebouwen en kamers worden gebruikt, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor elk huis of elke werkplek.

infrarood paneel

Infraroodpanelen maken gebruik van stralingsverwarming om de kamer te verwarmen. Dit verschilt van geleidings- en convectieverwarming doordat de warmte rechtstreeks wordt overgedragen op objecten en mensen in de kamer. Dit wordt bereikt door veel infraroodstralen uit te zenden die vervolgens worden geabsorbeerd door de objecten en mensen in de kamer. Dit staat bekend als ver-infraroodstraling (of langegolfstraling) en het is dezelfde soort warmte die we van de zon voelen. Het is een veilige en effectieve manier van verwarmen die je niet met UV-straling belast. Daarom is het zo populair.

Wat zijn de verschillende soorten infraroodpanelen?

Infraroodverwarming is ook een van de meest energie-efficiënte manieren om een ​​kamer te verwarmen, omdat hierbij alleen de elektriciteit wordt gebruikt die al door uw elektriciteitsvoorziening stroomt – wat betekent dat er tijdens het proces geen energie wordt verspild. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met hernieuwbare tarieven of voor mensen die groen willen worden in huis.

Omdat deze panelen oppervlakken verwarmen en niet de lucht, helpen ze ook de luchtvochtigheid te verlagen, wat ongemak en schimmelgroei kan veroorzaken in slecht geventileerde ruimtes. Bovendien produceren ze geen geurtjes, wat een groot voordeel kan zijn voor mensen met allergieën of astma.

De enige nadelen van dit type verwarming zijn dat de installatie ervan iets duurder kan zijn dan een upgrade naar een moderne ketel of warmtepomp. Door het lagere wattage dat ze gebruiken, kun je echter eenvoudig elke maand geld besparen op je elektriciteitsrekening door over te stappen op infraroodpanelen. Ze kunnen aan de muur, aan het plafond of vrijstaand worden gemonteerd, waardoor u veel flexibiliteit heeft bij het plaatsen ervan in uw woning. Dit maakt ze ook een goed alternatief voor iedereen met een beperkt budget die niet over het geld beschikt om in een elektrisch vloerverwarmingssysteem te investeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *